DUURZAAMHEID

Toffler Festival zet zich in voor duurzaamheid!

Om een steentje bij te dragen aan een beter milieu proberen wij ons festival zo duurzaam mogelijk te organiseren. Hier komt uiteraard veel bij kijken en zijn er ook een aantal dingen die er veranderen op ons terrein en tijdens het festival. Op deze pagina meer informatie over hoe Toffler Festival zich bezig houdt met duurzaamheid!

WAT GAAN WIJ DOEN VOOR HET MILIEU

Tijdens Toffler Festival worden speciale afvalteams ingezet welke het terrein schoonhouden en bezoekers op een leuke manier aanspreken op het netjes weggooien van hun afval. Zo hopen we bezoekers bewuster te maken op scheiden van hun afval.

Festivalbandjes en de verwijsborden worden gemaakt van gerecycled materiaal, welke hierdoor een tweede leven krijgen. Hergebruiken van materialen is iets wat Toffler al verscheidene jaren doet: decor- materiaal, decorstukken maar ook verwijzingsbanners worden zo neutraal mogelijk ontworpen om zoveel mogelijk levensjaren uit het materieel te halen.

Om aan het einde van het evenement te zorgen dat alle plastic bekers belanden in de juiste afvalbakken worden deze in het uitgangsgebied geplaatst. Wanneer zij de beker inleveren bij de bar of een daarvoor bedoelde inleverpunten ontvangen zij in ruil daarvoor een code waarmee een prijs gewonnen kan worden zoals een gratis tickets of een ticket met hotel- overnachting.

Bekers en flesjes zijn tijdens Toffler Festival geld waard en er vallen prijzen mee te winnen!

  • Bij binnenkomst krijgt de bezoeker 1x gratis recycle munt na het scannen van de e-ticket.
  • Aan de kassa haalt de bezoeker consumptie munten.
  • Aan de bar bestelt de bezoeker een drankje en betaalt met consumptie munten voor het drankje + 1 recycle munt voor de beker.
  • Wanneer je beker leeg is kun je deze inleveren bij de bars, speciale inleverpunten of bij de Green Teams.
  • Het halen van een nieuw drankje aan de bar. Je betaalt dan enkel voor het drankje.
  • Geen beker meer? Dan betaal je 1 consumptie munt voor je beker/blikje/flesje.
  • Verlaat je het evenement? Ruil je beker om voor een munt met een unieke code. Vul de code in op de website en maak kans op het winnen van prijzen.
  • Wilt je toch jouw beker weggooien? Dan kan dit in de daarvoor bedoelde de prullenbakken.

Wil jij kans maken op een prijs? Lever jouw beker/blikje/flesje in aan het einde van het festival om een kaartje te ontvangen met een unieke code. Met deze unieke code maak jij kans op leuke prijzen als bijvoorbeeld tickets voor de volgende editie van Toffler Festival!

Minder CO2 uitstoot door bezoekers erop te attenderen dat er ook andere manieren zijn om Toffler Festival te bereiken.

Vanaf de eerst editie van Toffler Festival zet pendelbussen in vanaf Rotterdam Centraal Station om het de bezoekers een stuk makkelijker te maken om bij het festivalterrein te komen. Dit jaar is er gekozen om alleen met hybride bussen te werken, om de uitstoot van Co2 zo veel mogelijk te reduceren. Hierbij vragen wij dit jaar aan de bezoekers een eigen bijdrage van €4,00 (incl. servicekosten). De pendelbussen rijden de gehele dag van het festivalterrein naar Rotterdam Centraal Station en andersom.

De fietsenstalling van Toffler Festival bevindt zich recht voor de entree van Toffler Festival. Deze stalling bevat genoeg ruimte voor de fietsen van de bezoekers en heeft veel verlichting om aan het einde van de dag weer de fietsen terug te vinden.

Ook op het gebied van eten is wordt het aanbod tijdens Toffler meer biologisch, vegetarisch en zelfs veganistisch. Het aantal vleesgerechten wordt bewust verminderd: niet alleen voor bezoekers maar zelfs voor de crewleden van het festival.

Wij besteden veel aandacht aan de afstand die de cateraars moeten afleggen tot de bezoeker het eten in zijn/haar handen heeft. Hiervoor proberen wij zoveel mogelijk cateraars uit regio Rotterdam te plaatsen op ons festival. Wij vragen al onze cateraars minimaal 20% minder vleesgerechten aan te bieden tijdens Toffler Festival. Zo is er een groter aanbod aan vegetarische gerechten maar ook aan biologische producten. Dit is tevens een eis waar grotendeels van de producten aan moeten voldoen.

Aan het einde van het festival blijft er altijd eten en drinken over. Wat als we mensen hier blij mee kunnen maken? Om voedselverspilling tegen te gaan willen we dit overgebleven eten graag naar een partij, stichting of goed doel brengen waar mensen toch nog kunnen genieten van de overgebleven producten. We hopen hier nog een dankbaar thuis voor te vinden!

Toffler optimaliseert en reduceert het energieverbruik tijdens het festival door een slimme berekening van de benodigde stroom.

Sinds kort bezit het Roel Langerakpark over een vast stroompunt voor een festival als Toffler is dit ideaal en altijd de meest duurzame oplossing. Het stroompunt betekent een vermindering van accu’s, aggregaten en diesel van wel 70%. Helaas is het nog nét niet genoeg tijdens Toffler volledig op het vaste netwerk te draaien waardoor er toch een aggregaat ingezet moet worden.